друкувати


А.Яценюк: Стратегічні об’єкти повинні бути в державній власності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-11 05:02:06
Арсеній Яценюк переконаний, що усі без виключення стратегічні об’єкти України повинні бути лише в державній власності і мати професійний менеджмент. Про це він заявив під час презентації Миколаївського осередку "ФРОНТУ ЗМІН".

"Стратегічні об’єкти, починаючи з оборонного комплексу і закінчуючи частиною енергетичного сектора, залізницею, транспортом, портами та інші повинні бути під державним контролем. При цьому без покращення менеджменту, а точніше без людей, які вміють ефективно працювати, в нас нічого не вийде. В іншому разі державні об’єкти стають власністю директора заводу чи групи, яка сьогодні контролює керівника заводу", – сказав Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Що стосується уже приватизованих об’єктів, то Арсеній Яценюк заявив, що він є категоричним противником повторення подій 2005 року, коли уряд на чолі з прем’єром запропонував повернути усі приватизовані об’єкти у державній власність.

"Сьогодні будь-яка теза про те, що давайте повернемо приватизовані заводи означає тільки одне – давайте перерозподілимо власність. Давайте відберемо в одних і віддамо іншим і держава від цього нічого не отримає", – сказав він.

Він запропонував створити в Україні агентство з управління державними корпоративними правами, за допомогою яких держава зможе залучати зовнішній аудит і зовнішнього управлінця. "Тоді держава може отримати ефективний результат – це є єдиний вихід", – наголосив Арсеній Яценюк, додаючи, що на пострадянському просторі така модель управління стратегічними об’єктами була дуже добре реалізована у Казахстані. "Казахи перші почали залучати іноземців до управління об’єктами і продемонстрували ефективність цієї моделі", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Обговорити на форумі