друкувати


Яремче: Завершення проекту "Екотуризм: велосипед замість автомобіля"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-11 04:53:41
31 травня добігає завершення проект молодіжної організації "Центр соціальних та ділових ініціатив" м.Яремче під назовою "Екотуризм: велосипед замість автомобіля". Проект був одним з переможців конкурсу міні-проектів "Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат" та втілювався протягом трьох місяців.

За цей час було успішно реалізовано заплановані проектом заходи. Зокрема, було обшлаштовано велосипедні стоянки біля п'яти визначних історико-культурних місць краю, а саме - біля Музею етнографії та екології Карпатського краю, на Стежці Довбуша, біля вольєрного господарства Карпатського національного природного парку, а також біля двох культових споруд - Монастиря Святого пророка Іллі та церкви Успення Пресвятої Богородиці.

Також було проведено семінар для власників приватних садиб щодо залучення велотуристів та облаштування закладів відпочинку для їхнього прийому. Пізніше в рамках проекту було видано методичний посібник "Велосадиба", в якому детально розповідається, що і як треба робити, аби заклад можна було вважати дружнім до роверистів.

ММГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" м.Яремче оцінює проект як успішний та висловлює вдячність Агенції регіонального розвитку та європейської інтеграції (м.Львів), яка є виконавцем проекту "Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат", а також Всесвітньому фонду охорони дикої природи (WWF) та Уряду Норвегії, які надавали фінансування, повідомляє Яремче.org .

Обговорити на форумі