друкувати


Партія регіонів може дозволити собі диктувати умови

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-10 05:02:34
Тимошенко ще раз продемонструвала, що партнери як такі для неї нічого не варті, тому знайти нових союзників, тим паче після президентських виборів їй буде вкрай важко, вважає політолог Володимир Цибулько.

Зараз Тимошенко є заручницею непростої ситуації, яку сама ж і створила, відзначає експерт. "Вона фактично розвалила діючу коаліцію, в котрій грала першу скрипу, а нічого нового створити не зуміла", - говорить він, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Для того, щоб почати нову гру, за словами політолога, Тимошенко, потрібно або оживити коаліцію з НУНС і Блоком Литвина, або добити її остаточно і піти на дострокові парламентські вибори. "Це на перший погляд, доволі радикальні методи, але Тимошенко за своєю природою – радикалка, тому цілком зможе на це піти", - зауважує він.

Цибулько відзначає, що Партія регіонів опинилася в ситуації, коли може дозволити собі диктувати умови. Він зауважує, що біло-блакитні повністю розчарувалися в Тимошенко як партнері – спроба знайти співвідповідального за свої економічні промахи в неї провалилася.

"Увесь комплекс під назвою Юлія Тимошенко, для Партії регіонів як рівноправний партнер не підходить, а бути молодшим партнером не хоче сама Тимошенко. По суті, вона їм не потрібна, тим паче, не буде потрібна після перемоги на президентських виборах", - зазначає експерт. За словами Цибулька, ПР буде легше перезавантажити весь парламент і вже тоді створити нову Конституцію, або ж взагалі відмовитися від ідею внесення змін до Основного закону в Раді, а готовий текст Конституції винести на референдум і все.

Знайти собі нових союзників для лідерки БЮТ, на думку експерта, буде дуже важко, Адже, почавши діалог із регіоналами без попередньої консультації всередині коаліції, за його словами, вона дала зрозуміти, що для неї не існує рівноправних партнерів: там де є Тимошенко – там є тільки потреби Тимошенко, інших для неї не існує.

"Таким чином, вона сама затіяла гру, в результаті якою залишається абсолютно сама і нікому не потрібна. Конкуренти Тимошенко і доведуть суспільству. Що вона недоговороздатна, не виконує своїх зобов’язань і фактично займається не державою, а зосереджена на самій собі", - додає Цибулько.

Обговорити на форумі