друкувати


А.Яценюк виступає за захист права громадян формувати владу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-10 01:34:59
Вчора лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк під час прес-конференції у Верховній Раді оголосив про ініціювання всеукраїнського референдуму про право громадян формувати владу і захисту від зловживань з боку політиків. Івано-Франківський обласний осередок Громадська організація "ФРОНТ ЗМІН" підтримує ініціативу свого лідера.

Арсеній Яценюк переконаний, що зміни до Конституції України можна приймати виключно за згоди народу країни. Разом з тим, рішення всеукраїнських референдумів мають стати законом, який ніхто не має право порушити. Слід передбачити жорстку відповідальність органів влади та посадовців за їхнє невиконання. У разі, якщо втілення в життя рішень всеукраїнського референдуму саботує Верховна Рада, вона повинна бути розпущена, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Окрім того, Арсеній Яценюк наголосив на існуванні нагальної потреби заборонити скасування чергових виборів до представницьких органів влади та відмовитися від практики подовження терміну повноважень будь-яких посадових осіб.

На думку Арсенія Яценюка, "саме мільйони українців, а не два-три політики повинні визначати майбутню долю нашої держави". Для реалізації конституційно визначеного права народу України на участь в управлінні державою лідер "ФРОНТУ ЗМІН" запропонував винести на всеукраїнський референдум найголовніші для подальшого розвитку нашої держави питання. Він нагадав, що саме народ України є носієм суверенітету та єдиним джерелом державної влади в Україні (ст. 5 Конституції України).

"ФРОНТ ЗМІН" розпочинає громадське та експертне обговорення питань, які будуть винесені на всеукраїнський референдум. Після завершення обговорення розпочнеться збір підписів громадян України за проведення референдуму.

Івано-Франківський обласний осередок Громадська організація "ФРОНТ ЗМІН" закликає всіх небайдужих громадян приєднатися до обговорення ініціативи Арсенія Яценюка та встати на захист конституційних прав і свобод громадян.

"Свої права слід відстоювати та захищати. Тільки тоді їх безумовно дотримуватимуться політики", – зазначив голова "ФРОНТУ ЗМІН" у Івано-Франківській області Володимир Шкварилюк.

Обговорити на форумі