друкувати


У Галич за вітряками та економією енергії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-10 12:57:17
Економіка, екологія, енергозбереження — за такими принципами продовжує працювати галицька районна Влада. Про це в черговий раз наголосив голова РДА Григорій Івасишин. До речі найближчим завданням у галицькому районі є освоєння і випуск вітрових установок на підприємстві "Клімотехніка" та переведення на альтернативне паливо ряду шкільних котелень. Випуск вітрових установок для галицького району справа не нова. Цим займався колектив механічного заводу.

Наразі відпрацьовано технологію чистого виробництв електроенергії, але продукцією широко користувалися на Сході України. Деякі з галицьких вітряків і досі там працюють. А ось у наших краях чомусь не прижилися. Нове підприємство на території села Вікторів працюватиме за новою китайською технологією. Зараз його керівник має поїхати в Китай та привезти звідти установки, повідомляє ОДТРК.

Окрім цього, як зазначив пан Івасишин, з метою енергозбереження, дві котельні: маріампільської школи та колодіївської школи-садка до початку опалювального сезону будуть переведені на альтернативні види палива. На черзі ще шість. Зробити усе й одразу не можна. Переводитимуться на альтернативне паливо в основному ті котельні, які працюють на старих котлах. Але в нас є багато нових, які ми протягом останніх двох років перевели з вугілля на газ для того, аби зменшити шкідливі викиди в атмосферу. Знову це все зараз переобладнувати — великі економічні збитки. Та й система брикетування соломи торфу тирси не дуже налагоджена. Проте ці дві школи однозначно будуть переведені на альтернативне паливо.

Обговорити на форумі