друкувати


Першою Кубок УЄФА побачить Західна Україна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-09 02:52:35
Історичний Кубок УЄФА, завойований "Шахтарем" 20 травня в Стамбулі, відправляється в подорож. Футболісти-тріумфатори, які кров'ю і потім вирвали цю перемогу, по черзі возитимуть заповітну чашу до себе на батьківщину - туди, де вони народилися і де ухвалили рішення займатися футболом.

Природно, першими можливість побачити Кубок УЄФА отримали донеччани. Прямо з Туреччини "гірники" привезли його в Донецьк - на батьківщину футбольного клубу "Шахтар". І тут же показали його вболівальникам, які зустрічали команду в аеропорту. А декількома днями пізніше Кубок УЄФА зайняв почесне місце на сцені центральної площі Донецька - під час вшанування ФК "Шахтар".

Тепер трофей відправляється в переможну мандрівку Україною. 11 червня він прибуде в столицю Галичини - Львів. Представляти завойовану нагороду місцевим жителям будуть Володимир Єзерський, Микола Іщенко та Юрій Вірт. З Львова трофей переїде в Ізяслав і Хмельницький - туди Дмитро Чигринський привезе його 12 червня.

Вже зараз можна спокійно починати відлічувати кілометраж, який доведеться подолати чаші разом з її володарями. Про всі переміщення трофея можна буде дізнатися на офіційному сайті "гірників".

До речі, після повернення Кубка УЄФА до Донецька буде організований його спеціальний міні-тур по містах області і безпосередньо по самій столиці Донбасу. Таким чином, вболівальники-донеччани дістануть ще одну можливість доторкнутися до мрії і сфотографуватися разом з нею. Подробиці і схему руху трофея по Донбасу буде повідомлено додатково , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі