друкувати


Рахункова палата: Тимошенко про перевиконання бюджету не говорить правди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-09 01:39:05
Згідно з результатами проведеного аудиту Рахунковою палатою, у першому кварталі поточного року держбюджет не виконаний ні за доходами, ні за видатками.

"За підрахунками Рахункової палати, які ніхто не береться спростувати, повний провал бюджетної політики приховано за рахунок переплати податків і зборів в 1,6 рази. Приблизно на 14 мільярдів гривень. Крім того, невідшкодованого ПДВ - 15 мільярдів гривень", - сказано в повідомленні.

Про незадовільну якість державного бюджету на 2009 рік Рахункова палата заявила ще на стадії експертизи, тобто восени 2008 року. Крім того, Рахункова плата провела власні розрахунки.

Рахункова палата провела свої підрахунки реальної динаміки ВВП "і абсолютно чітко заявляє: валовий внутрішній продукт України вже за підсумками перших трьох місяців знизився на 21,2% порівняно з відповідним періодом минулого року", - сказано в повідомленні.

"Економічний спад не міг не позначитися на доходах бюджету. За підсумками І кварталу навіть з урахуванням переплат податків і зборів у сумі 13,8 мільярда гривень і невідшкодування платникам податків майже 15 мільярдів гривень податку на додану вартість, заплановані доходи загального фонду не виконані. При плані 35,4 мільярда гривень надійшло 34,5 мільярда гривень або 97,4%", - сказано в повідомленні Рахункової палати.

Так само, голова Рахункової палати Валентин Симоненко зазначає, що з початку року залишки на Єдиному казначейському рахунку зменшилися більш ніж на 2 мільярди гривень, і на 1 квітня становили 22 мільйона гривень, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі