друкувати


США: Улюбленого провайдера спамерів ліквідловано

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-08 11:30:48
Американський суд на прохання Федеральної торгової комісії США (FTC) закрив провайдера Pricewert LLC, чинного також під назвами 3FN і APS Telecom, йдеться в прес-релізі FTC.

Pricewert спеціалізувався на розсилці спаму, а також зберіганні дитячої порнографії та інших протизаконних матеріалів. Крім того, потужності провайдера використовувалися для розповсюдження шпигунських і троянських програм, вірусів і передачі сигналів комп'ютерам в ботнетах. 3FN, за даними FTC, контролював через свої сервера понад 4500 шкідливих програм, повідомляє Lenta.ru.

Суд наклав тимчасову заборону на незаконну діяльність Pricewert і зобов'язав вищестоящих провайдерів не чинити послуги порушникові. Постановою Pricewert також позбавили дата-центрів. Активи провайдера заморожено. Перші слухання у справі Pricewert пройдуть 15 червня.

Pricewert - не перший провайдер, якого закривають в США з подібних причин. В кінці 2008 року американського хостинг-провайдера McColo відключили від інтернету за розсилку спаму і управління ботнетами. За McColo числилося 75 відсотків світового обсягу спаму.

Обговорити на форумі