друкувати


Івано-Франківськ: Педагогічний скандал

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-08 10:45:01
В Івано-Франківську педагогічний скандал. Батьки учнів школи-садка №8 організовано прийшли на чергову сесію міськради, аби висловити своє незадоволення реорганізацією закладу. У зв’язку з новацією буде ліквідовано кілька класів, що діяли поряд із дошкільними групами. Тепер тут буде тільки дитсадок.

Свою заяву під час сесії зачитала представник від батьків. Жінка повідомила, що їхніх дітей хочуть перевести у ЗОШ №21. це для них буде важко влитися у великий колектив нової школи, адже вони звикли до маленького компактного закладу.

"Це закономірно і нічого вдіяти тут не можна, - заявив начальник міського управління освіти і науки Михайло Верес. — Зараз у місті катастрофічно бракує дитсадків. На 100 місць претендують 140 малят. Так у дитячому закладі №8 відкриють п’ять нових груп, де зможуть займатися близько ста дітей". Щодо вчителів, які працювали у цих класах, то вони без роботи не залишаться. Як пообіцяв пан Верес, усі педагоги будуть працевлаштовані в школи міста.

Частина депутатів на сесії підтримали пана Вереса. Вони кажуть, що мами хочуть виходити на роботу, бо зараз непроста фінансова ситуація, грошей на діти виплачують мало. Отож треба якось утримувати родини а що ж з малими діточками робити? Найбільша проблема влаштувати в дитсадок дітей до двох років. Молоді франківчанки з гіркотою розповідають, що на чергу треба записуватися ще до народження дитини. Проте інша частина міських обранців вважає, що такі питання як реорганізація дитсадка, треба вирішувати шляхом референдуму, аби все було чесно і прозоро.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі