друкувати


Кузьмі на Прикарпаття вже не зась?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-06 01:14:22
Андрій Кузьменко, відомий в шоу-бізнесі, як Кузьма, постійно на слуху. Але останні два роки івано-франківським фанатам його творчості не давала спокою думка, що вони ніколи не побачать свого кумира в нашому місті. Причина – давній скандал навколо концерту до дня міста, після якого Андрія тут оголосили персоною нон-грата. Два роки тому мер міста Віктор Анушкевичус вимагав від лідера гурту "Скрябін" прилюдного вибачення за непристойну поведінку під час одного з концертів.

Розпочався скандал під час святкування Дня міста. Тоді шоумен якраз вів концерт на площі біля міського озера. Перед своїм виступом він почав "розігрівати" публіку, пропонуючи показувати відомий непристойний жест з використанням середнього пальця та скандувати слова пісні "Чорнобиль, йди на х…".

Можливо, все би забулося, але згодом у міській раді розгорвся справжній скандал навколо цієї проблеми. А члени організації "Громадський форум" почали звинувачувати міського голову, що він спокійно усе це спостерігав і не зупинив любителя солоних слів.

"Критика міської влади є абсурдом, - заявив тоді пан мер, - бо хто ж міг передбачити, що Кузьма таким чином заводитиме публіку? Коли під час концерту я почув це, то був дуже обуреним. І, хоча я дуже поважаю Андрія Кузьменка, бо він доклав чимало зусиль і творчості для розвитку україномовної пісні, в Івано-Франківську він допустився великої помилки, пропонуючи мешканцям міста непристойно висловлюватися, і я вважаю, що йому потрібно вибачитися".

У свою чергу Андрій Кузьменко сказав, що не примушував іванофранківців публічно лаятися. Просто перед відповідною піснею сказав, що давайте пошлемо Чорнобиль туди, куди слід. І всі в одни голос вимовили слово з трьох букв. З обуренням зреагували на вибрики Кузьми й молоді іванофранківці, оцінюючи дії соліста гурту "Скрябін" як неподобство.

Після цього скандалу Віктор Анушкевичус направив Кузьмі офіційне звернення з вимогою публічно перепросити жителів Прикарпаття за свою поведінку. Мер заявив, що коли вибачення не буде, то артиста оголосять персоною нон-грата.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі