друкувати


ЄЦ: Неприпустиме зниження рівня соцзахисту громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-05 05:54:16
Народний депутат, член Президії Єдиного Центру В.Петьовка направив депутатський запит міністру регіонального розвитку та будівництва України у якому вимагає врахувати думку громади при розробці проекту Закону України "Про розвиток гірських територій в Україні".

В.Петьовка просить не допустити зниження рівня соціального захисту громадян України, які проживають на території населених пунктів, що віднесені до категорії гірських, прес-служба Єдиного Центру.

В.Петьовка зазначає, що до народних депутатів звернулись представники органів місцевого самоврядування Закарпатської області (депутати місцевих рад, голови районних та сільських рад), які занепокоєні фактом розробки законопроекту "Про розвиток гірських територій в Україні". Цим законопроектом, зокрема, передбачається:

- зменшити доплату працівникам до заробітної плати, яка нараховується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №648 від 11.08.1995 р. "Про умови оплати праці осіб, які працюють в гірських районах";

- з 2010 р. зменшити, а з 2012 р. взагалі припинити доплату пенсіонерам до пенсій, студентам до стипендій, а також всіх передбачених чинним законодавством України видів матеріальної допомоги громадянам, які одержали статус особи, що працює, проживає або навчається на території населеного пункту, що відноситься до категорії гірського;

- що з 01.01.2010 р. втрачає чинність Закон України "Про статус гірських населених пунктів в Україні", ст. 3 якого передбачає державні гарантії соціально-економічного розвитку населених пунктів, що мають статус гірських.

Обговорити на форумі