друкувати


Swimming City - проекти морських міст

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-05 10:28:06
Концептуальний проект Swimming City (плаваюче місто), авторство якого належить 27-річному графічному дизайнеру Andras Gyorfi з Угорщини, отримав головний приз на американському конкурсі Seastead Design Contest's US у грошовому еквіваленті дорівнює 1000 $.

Інститут Seasteading є рухом, спрямованим на створення малюсіньких прикордонних земель у відкритому океані, "куди можуть приїхати всі ті, хто бажає поекспериментувати з побудовою нових товариств, і перевірити свої ідеї". Жоден з проектів конкурсу не призначений для втілення в життя, однак вони демонструють ймовірну можливість того, як в океанських поселеннях можуть жити люди, повідомляє Новости технологий.

Дизайнер розробляв свій проект на основі віртуальної платформи, запатентованій інститутом Seasteading. Він вважає, що його плаваюче місто втілює в собі прагнення до спілкування, здорового способу життя, спортивних досягнень, і може бути адаптоване під будь-яке з цих напрямків. Інститут Seasteading, між тим, налаштований рішуче. Фахівці всерйоз вирішили розробляти подібні проекти, вибравши для початку "Pintstead", місто настільки мале, що поміститься в пінті пива. Другим за планом йде "Aquariumstead". Заключним етапом даних розробок повинен стати реально втілений проект великого плаваючого будинку.

Обговорити на форумі