друкувати


Прикарпаття відзвітувалось найкраще

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 05:00:18
За підсумками звітного концерту прикарпатських митців Івано-Франківщина є наразі найкращою серед тих областей, які уже демонстрували свої творчі звіти в Києві.

Як зазначив начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Федорак, творчий звіт прикарпатців у головному концертному залі країни – палаці "Україна" пройшов на надзвичайно високому рівні. Наш край представляли професійні та аматорські колективи, зокрема Державний гуцульський ансамбль пісні і танцю обласної філармонії, найкращі вокальні й хореографічні колективи районів та міст нашої області.

Перед початком двохгодинного концерту у фойє палацу "Україна" наші умільці розгорнули виставку своїх робіт. Сам же концерт розпочався з мелодій верховинських трембітарів і дримбарів. Таким поєднанням професійного мистецтва із життєвою автентикою краю були неабияк подивовані відвідувачі дійства.

Не залишився байдужим до звіту і Міністр культури та туризму України Василь Вовкун, який надзвичайно щиро подякував голові облдержадміністрації Миколі Палійчуку за таку високу організацію концерту та увагу, яку керівництво області проявляє до потреб представників культури Прикарпаття. Володимир Федорак повідомив, що в третій декаді червня Василь Вовкун планує відвідати Івано-Франкіщину для більш детального ознайомлення з її творчими колективами.

Микола Палійчук, у свою чергу, дав доручення управлінню культури та організаційному відділу облдержадміністрації нагородити обласними нагородами працівників, що протягом не одного місяця готували творчий звіт Івано-Франківської області. Також подяками керівництва області будуть відзначені і меценати, котрі допомагали фінансово.

Джерело: Прес-секретар голови Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі