друкувати


А.Яценюк назвав коаліцію між БЮТ і ПР "неприродним союзом"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 05:33:48
Лідер Ініціативи "ФРОНТ ЗМІН" Арсеній Яценюк вважає, що коаліція між Партією Регіонів і БЮТ, як будь-яке неприродне об'єднання, може закінчитися виключно крахом.

"Мій коментар з приводу цієї коаліції може бути лише один: інколи у світі відбуваються неприродні речі, наприклад одностатеві шлюби або коаліція між Партією Регіонів і БЮТ. Результатом таких шлюбів ніколи не буває народження дітей", – наголосив Арсеній Яценюк під час презентації Закарпатській обласної організації Ініціативи "ФРОНТ ЗМІН", повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" підкреслив, що дана конституційна змова свідчить про те, що непримиренні вороги, намагаючись утримати владу, готові йти на будь-який союз. Сам лідер Ініціативи заявив, що в цьому союзі він не бачить жодної трагедії. І єдина причина, яка може пояснити такий вчинок Юлії Тимошенко і Віктора Януковича, – це їхня особиста невпевненість у своїй можливості перермогти на виборах.

"Нікому не вдасться ввести в Україні "африканську демократію", нікому не вдасться переформатувати країну двох політиків", – заявив він. Арсеній Яценюк пообіцяв подарувати Януковичу і Тимошенко підручник з історії, аби вони могли поглянути, чим закінчувалися, наприклад, візантійські змови.

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" вважає, що які-небудь угоди між цими двома політиками і спроби внести зміни до Конституції можуть призвести виключно до одного – розвалу країни. "Понад 60% українців не сприймають цю ідею. І у них має бути альтернатива, і цією альтернативою повинні стати ми", – заявив він, спілкуючись з представниками Ініціативи на Закарпатті. Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" наполягає, що Україна потребує нової політичної еліти, і її необхідно сформувати.

Арсеній Яценюк також заявив, що цей парламент не був наділений повноваженнями обирати президента, тим паче, що за рівнем недовіри Верховна Рада переплюнула навіть чинного президента. Народним депутатам, за словами Арсенія Яценюка, не довіряє сьогодні 98% українців.

Обговорити на форумі