друкувати


Сучасний Остап Бендер: Манка під виглядом червоної ікри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 04:15:55
За останні кілька місяців на Придніпровській залізниці від покупки червоного кав’яра з рук постраждали півсотні громадян. Замість вишуканих делікатесів до їхніх шлунків потрапляла так звана манка.

Сучасний Остап Бендер діяв у Дніпропетровській і Запорізькій областях та в кримській автономії. З кожної оборудки 30-річний молодик заробляв у двадцятеро більше, ніж вкладав. Схема, за якою гроші потрапляли до спритника, була, як і все геніальне, простою.

Костянтин, підозрюваний: "Я покупал икру белковую на водорослях по 25 гривен и сбывал ее в поездах дальнего следования. Допустим в российских поездах, вот так вот. Продавал по цене 500 гривен. Выдавал ее за настоящую осетровую. И продавал пассажирам. Пассажиры покупали икру и думали, что она настоящая".

Охочих придбати делікатес вистачало. Більшість ошуканих згадують: спокусилися ціною. Що ж до шахрая, то затримали його випадково. На станції «Мелітополь» він продав ікру працівникові ресторану. Той у лічені хвилини розпізнав фальшивку й викликав міліцію. Своєю чергою правоохоронці запевняють: порушена проти спритника кримінальна справа налічуватиме багато томів.

Віталій Шарапа, керівник ЛУ міліції на Придніпровській залізниці: "По информации, которая у нас имеется, будет возбуждено около 50 эпизодов по данному преступлению. Статья 190 - мошенничество. Это мошенничество в особо крупных размерах. Ущерб составит до 30 тысяч гривен".

Любитель ікри перебуває за ґратами. Йому світить до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє НТН.

Обговорити на форумі