друкувати


Підростає зміна меру (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 12:49:35
Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся зі своєю юною чарівною колегою—учнівським мером Катериною Генсіровською. У залі міськвиконкому відбулася своєрідна передача естафети керівництва.

Катерина була обрана нещодавно під час виборів, на які всі івано-франківські школи делегували своїх представників. Щоправда міський голова запізнився на зустріч з учнями, кажучи, що проводив прийом громадян. "До мене приходять люди зі своїми бідами, - зазначив Віктор Анушкевичус, - а я бажаю вам, молодим, аби до вас люди приходили лише поділитися з радістю. Вірю, що в майбутньому в Україні так і буде".

Радість, але й невдоволення міського голови викликало те, що у виборах брали участь тільки дівчата. Пан Анушкуевичус закликав хлопчиків брати активнішу участь у шкільному громадському житті, проте своєю молодою колегою він задоволений. Разом з Катериною Віктор Андрюсович зробили першу спільну справу: нагородили переможців фестивалю "Таланти землі галицької".

"Після передачі повноважень від минулорічного учнівського мера Тараса Горбатюка та підписання меморандуму про співпрацю з міським головою Івано-Франківська, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу Катерина Генсіровська, - я разом з представниками учнівського самоврядування буду дбати про цікаве шкільне життя та дозвілля івано-франківських школярів. Зокрема ми плануємо видати збірник прав учнівської молоді, розробити Інтернет-сайт, видати газету, брати участь у всіх цікавих заходах в кожній школі".

Великі надії Катерина покладає на співпрацю з громадськими організаціями та студентській раді й молодіжним міськвиконкомом. А ще головним принципом праці учнівського мера буде орієнтація на Європу, адже в багатьох країнах Європи та Америки, учні можуть вирішити багато питань для своїх ровесників та шкіл варто тільки захотіти і не боятися жодних труднощів.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі