друкувати


Як зробити так, щоб до вас їхали велотуристи?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 06:51:44
Туристичні садиби та готелі мають можливість облаштувати свої заклади для потреб велосипедистів, аби приймати групи українських та іноземних велосипедних туристів. Для цього підготовлено та випущено методичні рекомендації, які підприємці можуть одержати цілком безкоштовно. Про це повідомила міська молодіжна громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив", яка виконує проект "Екотуризм: велосипед замість автомобіля".

Брошура містить інформацію про вимоги та побажання, які висувають любителі відпочинку з велосипедами до закладів, в яких вони планують зупинитися. Базовими зручностями для них є спеціально відведені місця для зберігання та мийки велосипеда, при цьому місце для зберігання має гарантувати безпеку велосипедів та туристичного спорядження.

Також у книжці розкриваються інші послуги, які можна пропонувати велотуристам - починаючи від інформаційного забезпечення і завершуючи спеціальними пропозиціями спортивного харчування. Отримати книжку підприємці та керівники закладів прийому туристів можуть в Центрі соціальних та ділових ініціатив за адресою м.Яремче, вул.Свободи 264, тел. для довідок 2-27-46.

Як вже повідомляв сайт Яремче.org, проект "Екотуризм: велосипед замість автомобіля" є одним з переможців конкурсу малих проектів, в який відбувся у лютому 2009 року в рамках проекту "Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат", який фінансується Всесвітнім фондом охорони дикої природи (WWF) та адмініструється Агенцією регіонального розвитку та європейської інтеграції (м.Львів).

Цілями проекту "Екотуризм: велосипед замість автомобіля" є створення інфраструктури для екологічного відпочинку, зокрема велотуризму. В рамках проекту відбудеться інформаційна кампанія з представниками влади, громадських організацій та власниками закладів відпочинку щодо розвитку велотуризму на Яремчанщині, облаштування визначних туристичних місць Яремчанщини парковками для стоянки велосипедів, а також видання методичної літератури для власників закладів відпочинку. Проект триває з березня до травня 2009 року.

Обговорити на форумі