друкувати


Криза кризою, а діти народжуються!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 06:01:32
Питання жіночої фігури постійно бентежить саму жінку та всіх довкола. Лише з’являються зайві сантиметри на талії і жінки вдаються до радикальних мір схуднення – фітнесів, дієт, чаїв та таблеток. Але в житті кожної жінки настає така мить, коли помітний животик стає предметом гордості. Вона тоді вже не намагається приховати свої нові форми, а навіть навпаки хоче підкреслити одягом свій стан та повідомити всьому світу про те, що вже не одна!

Вагітність – це чудовий період в житті, зовсім не означає, що потрібно відмовитися від гарних речей та аксесуарів. У цей період майбутня мама повинна радіти життю та носити модний одяг, і аж ніяк не ув’язнюватися в мішкоподібних речах!

Про тенденції моди для вагітних жінок журналісти Коломия ВЕБ Порталу спілкувалися з спеціалістом магазину "Кенгуру" Мирославою Стаховою. Тут запропонують одяг на будь-який смак для найвибагливішої клієнтки. Оскільки зараз настало літо, жінки прагнуть мати легкий і зручний одяг з натуральних тканин. Також є досить зручний одяг, пошитий з мікрофібри. Це є новий рівень текстилю, так звана інтелектуальна тканина, яка не парить та пропускає повітря. На сьогоднішній день магазин співпрацює з польськими, турецькими та українськими виробниками.

Стиль майбутньої мами повинен бути елегантним милим та злегка кокетливим. Завжди треба пам’ятати про те, що одяг для вагітних є спецодягом. Дизайнери при розробці моделей враховують особливості зміни будови тіла жінки. Речі шиють таким чином, щоб вони були вільними та ні в якому разі не тиснули на живіт.

Обирати речі треба спокійних теплих кольорів, а також ніжних відтінків. Рожевий, сірий, жовтий, салатовий, білий – самі ці кольори найбільше підкреслять емоційний стан вагітної жінки. Також необхідно уникати великого малюнку на одязі, бо він зробить вас ще більшою, ніж є насправді. Під час вагітності бюст у жінки стає більшим і цим гріх не скористатися! Спеціалісти радять вибирати блузки та сукні з більшим декольте. Це відверне увагу від усіх зайвих кілограмів.

Фасони є надзвичайно різні. Щоб на фігурі вагітної жінки одяг виглядав найбільш виграшно, слід пам’ятати, що жінкам високого зросту підходять світлі або довгі джинси із заниженою талією. Якщо у вас вузькі стегна, то треба звернути увагу на джинси, розширені в нижній частині. Талія при цьому в джинсах може бути як занижена, так і висока, це не має значення. Жінкам повненької статури можна носити тонкі джинси з м'якої тканини.

Також необхідно окремо поговорити про нижню білизну. Виробниками її є Німеччина, Росія, а також Харків. Купуючи трусики, слід звертати увагу на спеціальні трусики для вагітних, вони закривають пупок. І краще щоб вони були вільними. Ваш бюстгальтер повинен бути максимально комфортним, втім як і вся нижня білизна. Бюстгальтер необхідно вибирати більшого розміру, чим був до вагітності, тому що під час вагітності груди будуть збільшуватися. Якщо ви купуєте дородовий бюстгальтер, то огляньте уважно його, він не повинен бути твердим, не повинен мати кісточок, і без поролону.

На ринку "Кенгуру" вже 5 років. Продавці можуть говорити про такі речі, як сезонні уподобання клієнток, переважаючий вік вагітних та однозначно відповісти на питання, чи криза вплинула на кількість вагітних, які обирають собі одяг. Найбільше жінки купують собі одяг в міжсезоння. Найчастіше користуються попитом джинси із еластичною резинкою на животику. Практично всі модні бренди пропонують модні моделі для майбутніх мам. Для урочистих випадків можна вибрати наряд, що складається, наприклад, з зручної сукні та багатошарової блузки з легкого матеріалу. І головне - насолоджуйтеся своєю красою.

Спеціалісти магазину "Кенгуру" працюють одночасно і психологами. Бо жінки приходять і на себе наговорюють, жаліються. І сприймають вагітність, як хворобу. З кожною жінкою ведеться індивідуальна робота. Пані Мирослава пояснює, що це найпрекрасніший стан, який може бути в житті жінки, оскільки сама вже виховує синочка і знає все про вагітність. Дев’ятьма місяцями треба насолоджуватися і розуміти, що дитина все чує, відчуває і розуміє. Жінка має полюбити своє нове тіло, бо інакше дитина відчуває, що вона є причиною того, що мама змінилася і не любить себе. І вже давно доведено вченими, що з перших тижнів вагітності дитина все вбирає в себе, наче губка. Вже в животі дитина формується як особистість і з цим треба рахуватися, старатися правильно висловлюватися та побільше усміхатися!

- По Коломийському районі на обліку в Коломийській жіночій консультації перебуває 1500 вагітних, а по місту 700 жінок, - повідомила завідувач жіночої консультації, Костинюк Тетяна Михайлівна. – В нас в місті є школа відповідального батьківства, де майбутні мами можуть прийти на консультацію до акушера-гінеколога та отримати вичерпну інформацію на будь-яку тему. Щодо одягу, то він в першу чергу має бути зручний. Окремо слід наголосити на тому, що в літню пору жінка має обов’язково в свій гардероб включити такий аксесуар як капелюшок. Засмагати слід зранку та після 17 год.

А загалом під час вагітності треба жити повним життям та насолоджуватися солодким очікуванням появи малятка на світ. Жінка з першого дня вагітності має бути щасливою, радісною, сонячною, слід уникати всіляких конфліктних ситуацій. Треба дякувати Богу за кожен свій крок, за кожен подих і тоді в Україні будуть народжуватися щасливі та здорові діти.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі