друкувати


А.Яценюк: Головне питання – чи буде президентська кампанія?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 05:16:28
Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк заявляє, що проведення прямих виборів президента України сьогодні під питанням, оскільки в політичних кругах ведуться активні переговори по їх відміні. Таку думку він висловив в ексклюзивному інтерв'ю ІТАР-ТАРС.

"Головне питання в тому, чи буде кампанія? Тому що Віктор Янукович з Юлією Тимошенко обговорюють спільний союз. Вони проводять переговори за повною програмою. Ще у вересні був узгоджений проект конституції, який у мене, як у спікера, був на столі. Що вона передбачає? Країну на двох. Перенести вибори президента до парламенту, відстрочити вибори до парламенту і місцеві ради, - абсолютно зрозумілий комплект, африканська демократія", - заявив Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

За його словами, якщо цей крок Януковича і Тимошенко вдасться, "тоді нарешті в країні з'явиться жорстка опозиція, яка не дозволить відібрати у українського народу право, – напевно, одне з останніх прав – прямі вибори президента".

В той же час він відзначив що, якщо вибори відбудуться, необхідно буде підсилити повноваження президента. "Щоб відновити керованість державою, новий президент повинен мати інші повноваження. Іншого шляху немає, - заявив Арсеній Яценюк - ми або відновимо керованість державою, або втратимо країну. Підкреслюю: втратимо, тому що її поділять, пошматують", - відзначив лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Відповідаючи на питання про свої шанси стати президентом України, вибори якого відбудуться в січні 2010 року, Яценюк сказав: "У мене відповідь одна: я не беру участь у виборчій кампанії, я її виграю. Цю позицію я не міняю".

Обговорити на форумі