друкувати


Україна: Антицигаркову пропаганду розпочато

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-29 03:34:37
Цигарки в Україні палять 16 мільйонів людей. Напередодні Всесвітнього дня без тютюну зірки шоу-бізнеса та естради розпочали у Києві антицигаркову пропаганду. На пачках цигарок почнуть друкувати зображення хворих органів. Це має зменшити кількість курців на чотири відсотки.

В рамках боротьби з курінням на пачках сигарет скоро має з'явитися, окрім написів можливих хвороб, які викликає тютюн, їх зображення. У базі Європейського Союзу є 40 ілюстрацій для зображення на цигарках. Заражені легені, хворе серце, гнилі зуби. В Україні також ухвалили відповідний законопроект.

"Саме фотоілюстрації здатні зменшити споживання куріння на 4%. Якщо в Україні 16 мільйонів курців, то 4% це дуже велика кількість людей, за здоров'я яких варто поборотися", - каже координатор акції "Майбутнє без куріння" Ганна Гапко.

Практика малюнків діє у 164 країнах. Українцям ж їх вперше представили відома співачка Ані Лорак та співак Віталій Козловський. Вони самі не палять та переконують, що курити – це вже не модно , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі