друкувати


Паління в цифрах і фактах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-28 05:52:32
Вже через місяць після того, як кинете палити, ви відчуєте справжній смак їжі. Якщо кинути палити в 30, 40, 50 або навіть в 60 років, можна повернути собі 10, 9, 6 або 3 роки життя, тому що життя некурящої людини довше на 10-15 років.

У тих, хто встиг розпрощатися із цигаркою до 30 років, майже в 2 рази менше морщинок навколо очей, ніж у тих, хто палить.

Лише 26% тих жінок, хщо не палять потребує після 50 років протезування зубів. Тютюнові смоли осідають на яснах і емалі і дуже псують зуби.

Кинувши палити, ви захистите себе від ризику викиднів (у тих жінок, що палять їх на третину більше), від передчасних пологів (вони трапляються в 6 разів частіше), від бездітності (серед палящих вона спостерігається в 9 разів частіше).

Жінка, кинувши палити, ваідсуне настання менопаузи на 1-2 роки.

Відмовившись від куріння, ви в 10 разів знизити ризики появи виразки шлунка, у 12 разів - інфаркту міокарда, в 13 разів - стенокардії, в 30 разів - раку легень.

У некурящого чоловіки в 2 рази менше шансів стати імпотентами, ніж у того, що палить. Куріння погано відбивається на кровоносних судинах статевих органів.

Штрафи за куріння в громадських місцях в країнах Заходу нараховують від 75 євро у Франції до 500 доларів в деяких містах США.

По 100 євро в місяць доплачують співробітникам, що не палять деякі австрійські компанії. І медична страховка для некурящих в західних країнах дешевше.

Від 2 до 5 тисяч гривень на рік обходиться шкідлива звичка курцю, якщо він викурює по пачці сигарет в день , повідомляє Mobus.

Обговорити на форумі