друкувати


В.Янукович обрав логічний хід, лишень би не спокусився на двопартійність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-28 10:57:56
Своєрідний прояв "опіки" над урядом і заклик не відправляти його у відставку зараз, є тактичним маневром з боку лідера опозиції Віктора Януковича, вважає політолог Володимир Цибулько.

За словами експерта, Янукович пішов на "заморожування ситуації" довкола уряду, оскільки нинішній напівлегітимний Кабінет Міністрів його цілком влаштовує, тим більше, що економічні показники свідчать про те, що Тимошенко не просто не справляється з ситуацією, а навпаки, ще більше поглиблює кризу всім комплексом своїх дій, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"Тому, Янукович, вчиняє цілком логічно – розуміючи, що влада сама йде йому в руки, він вирішив не створювати додаткових напружень", - зазначає Цибулько. Він додає, що створювати передвиборчий ажіотаж в країні буде кому, на фоні чого, Янукович-кандидат, справді, виглядатиме стовпом стабільності та впевненості.

"Сьогоднішній стан справ опозицію повністю влаштовує: електоральне ядро збережене, опоненти осоромлені, нових серйозних конкурентів політикум не народив. Тому, нинішній її сценарій йде по накатаній доріжці, наразі не віщуючи жодної несподіванки", - говорить політолог.

Разом із тим, експерт зазначає, що спокуса долучитися до створення двопартійної системи в державі залишається доволі високою, а реальних запевнянь з боку лідера ПР, про те, що він не буде приймати участі в цьому сценарії не пролунало. Тому, за його словами, не виключено, що чим ближче до виборів, то Януковичу також доведеться втрачати свою забразивілість і вдаватися до емоційних випадів.

Обговорити на форумі