друкувати


Хочете їхати по добрих дорогах – проходьте техогляд уже

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-27 04:32:29
Ситуація з дорогами у Коломиї краща, ніж була кілька років тому, але ще далека до досконалості. Коломияни мають змогу спостерігати, як ремонтується дорожнє полотно то на одному відрізку, то на іншому. Як загалом ідуть справи в цьому питанні - Коломия ВЕБ Порталу розповів заступник Коломийського міського голови Володимир Тарновецький (на фото).

- Наразі виконано дорожніх ремонтних робіт майже на один мільйон гривень, - каже Володимир Васильович. – Загальна площа відремонтованих робіт – 6, 8 тисяч метрів квадратних. У названу суму входять також виконані, але неоплачені дорожні роботи в минулому році – 160 тисяч гривень. Це сума, у яку обійшовся ремонт вулиць Трильовського і Шухевича.

Цього року найбільші кошти пішли на облаштування вулиць Карпатської (287 тис. грн.), Шевченка (155), Мазепи (185, ремонт ще триває), Шкрумеляка (42), Чайковського (36), Лесі Українки (51). Загалом, це орієнтовні ціни, бо остаточні форми ще не здані. Хочу підкреслити, що ямковий ремонт, який ми проводимо на більшій частині вулиць, є дорожчим за суцільний асфальтовий настил. Так, ямковий ремонт з фрезою, в залежності від роботи, коштує від 120 до 150 гривень за метр квадратний. А така ж площа асфальтового настилу – 110-120 гривень.

Враховуючи це все, картинка з надходженням коштів на фінансування дорожніх робіт виглядає сумною – із транспортного збору отримано всього тільки 500 тисяч гривень. Ми сподівались на більшу суму, як це було попередніми роками, коли водії мали пройти техогляд транспортних засобів до 1 липня. А цього року уряд дозволив продовжити термін проходження техогляду до 1 січня наступного року. Тож влітку нам марно сподіватись надходження коштів, адже наші люди усе відкладають до останнього. А якраз тепер ці кошти найбільш необхідні, адже в кінці року через різкі коливання температур якість дорожніх робіт буде значно нижчою, ніж тепер, за оптимальних умов.

Якщо говорити конкретно, то бітуму у підрядника, який виконує ремонт доріг, у ПП "Калина", залишилось близько 80 тонн. Це означає, що ось зараз ми закінчуємо ремонтувати вулицю Мазепи – і зупиняємось. Бо нема ні коштів на придбання необхідних матеріалів, ні можливості працювати у борг. Тому хотів би звернутись до всіх власників транспортних засобів: не зволікайте! Якщо хочете їздити по добрих дорогах – проходьте технічний огляд якнайшвидше. Тоді кошти з вашого податку будуть використані найефективніше, і нарікань на стан доріг стане значно менше.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі


Статті по темі:
Де на світі я не буду — коломийської дороги не забуду...
Коломийські дороги – де, які, скільки
От би вдарити по бездоріжжю 60-ма мільйонами!