друкувати


На Яремче чекає навала велотуристів з Румунії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-27 02:09:55
23 травня 2009 року проект "ВелоКраїна", що втілюється ММГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" м.Яремче за підтримки Європейського Союзу, провів робочий семінар у місті Сучава, Румунія. Метою події був обмін досвідом та промоція проекту серед румунської аудиторії туристів.

Участь у семінарі, організованому румунським партнером проекту - Asociatia Pentru Turism, Cultura si Tineret PRO Moldovita - взяли близько 20 осіб, серед яких представники міністерства туризму Румунії, представники неурядових організації міста Сучави та населених пунктів регіону, власники пансіонів та туристичних садиб. Також на подію, що відбувалася в конференц-залі місцевої регіональної адміністрації, прибули журналісти, у тому числі знімальна група телебачення, та віце-консул Генерального консульства України в Сучаві п.Михайло Лєнков, повідомляє Яремче.org.

На семінарі було зроблено загальну презентацію проекту "ВелоКраїна", представлено фото- та відеоматеріали. Румунська аудиторія схвально сприйняла проект та жваво цікавилася можливістю реалізацією подібного проекту у Румунській частині Карпат. Також були висловлено багато побажань щодо об'єднання українських та румунських маршрутів з метою організації в майбутньому транскордонних велосипедних турів. Власники туристичних закладів по той бік кордону висловили готовність вже зараз приймати групи українських велотуристів, тим більше що багато місцевих підприємців мають українське коріння.

Між українцями та румунами було підписано угоду про співпрацю до досягнуто усних домовленостей щодо взаємної підтримки та допомоги. Зокрема, українці прийняли пропозицію румунської сторони виступити експертами та радниками під час підготовки румунськими громадськими організаціями проектної пропозиції на конкурс Європейського Союзу, подібної до проекту "ВелоКраїна".

Сторони домовилися і надалі підтримувати співпрацю та добросусідські відносини. Зокрема, протягом червня має відбутися черговий міжнародний візит - тепер вже румунських гостей до Яремче, де вони на власні очі зможуть побачити веломаршрути, стоянки, облаштовані садиби та інші досягнення проекту.

Обговорити на форумі