друкувати


Перевізників посварили

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-27 10:50:52
За ініціативи відділу транспорту і зв’язку виконавчого комітету івано-франківської міської ради в Центральному Народному домі відбулися збори перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути.

На зборах були присутні: начальник відділу транспорту і зв’язку МВК Гнатів І.А., директор міського центру зайнятості Бандура Г.Я., заступник начальника відділу транспорту і зв’язку МВК - Бабій В.П., начальник територіального управління Головавтотрансінспекції на автомобільному транспорті Свіщовський Б.Р., заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Смицнюк О.Б. та 95 представників перевізників міських автобусних маршрутів, повідомляє прес-служба міськради.

І.Гнатів ознайомив перевізників з поданням прокурора м.Івано-Франківська щодо виявлення фактів порушень автоперевізниками міських маршрутів. Конкретизував ті порушення, які допущені перевізниками: не укладення між перевізниками і водіями договорів про трудові відносини, не дотримання перевізниками умов режимів праці та відпочинку.

Ігор Гнатів також наголосив на тому, що дані порушення впливають на сплату податків та зборів, що в свою чергу містить ознаки кримінальної відповідальності. Він також ознайомив перевізників з тими фактами порушень, які мають місце при здійснені перевезень на міських автобусних маршрутах та навів конкретні приклади таких порушень.

Окремо викликають занепокоєння в замовника перевезень такі питання як перевезення пільгових категорій осіб (з вадами зору) та куріння водіїв в салоні автобусів, на які останнім часом почастішали скарги зі сторони пасажирів. Бандура Г.Я. та Смицнюк О.Б. довели до відома перевізників про порядок оформлення водіїв на роботу, нормативні документи, які регламентують роботу найманих працівників та відповідальність роботодавців за порушення законодавчих актів.

Свіщовський Б.Р. ознайомив перевізників з вимогами чинного законодавства, які дають право здійснювати перевезення на міських автобусних маршрутах. Довів до відома перевізників ті порушення, які найчастіше допускають перевізники у своїй роботі в питанні дотримання ліцензійних умов, а також розказав про штрафні санкції передбачені за ті чи інші порушення, аж до позбавлення ліцензії.

В результаті проведених зборів всі перевізники попереджені про неухильне виконання вимог законодавства, яке регулює діяльність автомобільних пасажирських перевезень, також їх зобов’язано довести до відома водіїв, щодо перевезення пільгових категорій пасажирів в тому числі з вадами зору I групи із супроводжуючим та II групи здійснювати без обмежень. У випадку виявлення фактів порушень норм чинного законодавства, які регулюють перевезення пасажирів автомобільним транспортом будуть вживатись відповідні заходи, аж до розірвання договорів.

Обговорити на форумі