друкувати


Зірочки запалюють у Коломиї (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-25 04:14:13
Справжнім феєрверком талантів, масою позитивних емоцій і яскравим сучасним шоу сколихнув Коломию фінальний гала-концерт телевізійного проекту "Я – зірка", який відбувся у суботу на сцені ФСК "Локомотив".

Неможливо описати усе різноманіття вокальних і хореографічних номерів, чудові костюми виконавців, розкішне вбрання самої сцени, яка стала мистецьким подіумом для юних, але вже дуже яскравих талантів. Маленькі виконавці тримались, як справжні професіонали, їхні батьки, підтримуючи своїх "зірочок", хвилювались, але не приховували втіхи за своїх чад. Та найбільше переймались дійством його організатори: мистецька агенція "Зорепад" та телеканал НТК. Телевізійну версію проекту знімали три камери протягом п’яти годин. У процесі було задіяно багатьох фахівців сцени, світла, звуку, гримерів, операторів, сценаристів, продюсерів. Сцена, над якою попрацювали дизайнери з коломийської фірми "Весільна академія", якою керує Наталя Данищук, нагадувала чарівний оазис дитинства. Ціла команда дорослих спеціалістів працювала на те, щоб малі артисти змогли показати себе якнайкраще. Перед концертом мені вдалось на кілька хвилин відволікти від сценічного дійства директора проекту, заслужену артистку України Аллу Кобилянську і поставити їй кілька запитань.

- Пані Алло, як виникла ідея такого проекту?
- Насамперед, хочу сказати, що це наша спільна продукція – продюсерського центру "Зорепад" і телерадіокомпанії НТК. Після того, як ми відзняли новорічний бал у "Фільварку", в якому брали участь наші маленькі "зірочки", виникла ідея провести телевізійний конкурс: показати ще раз по телебаченню виступи дітей, за які глядачі мали віддавати свої голоси шляхом СМС - голосування. Крім цього, було створено також фахове журі, яке оцінювало виступи юних виконавців. Практично всі діти, які є учасниками нинішнього нашого фестивалю, стали призерами глядацьких симпатій, бо телеконкурс набув великої популярності. Крім цього, сьогодні ми відзняли нові вокальні й хореографічні номери маленьких виконавців, які виявили бажання брати участь у нашому телеконкурсі. Тобто, сьогоднішній гала-концерт підводить риску під першим творчим конкурсом юних талантів, і дає старт новому.

- А хто входить до складу журі телевізійного конкурсу "Я – зірка"?
- Заслужений артист України, керівник гурту "Дзвони" Володимир Кузнєцов, Заслужений артист України Михайло Попелюк, головний редактор каналу НТК Тамара Приходько, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Федор, і я, директор фестивалю.

- Хто може брати участь у вашому конкурсі, він тільки для коломиян?
- Географічні рамки телепроекту сягають тих регіонів, на які поширюється трансляція телекомпанії НТК, а це не тільки Коломийщина. Тобто, наш конкурс сміливо можна означити, як регіональний.

- Про всеукраїнський рівень не думаєте?
- Загалом, це не є неможливим. Але коли я проводила фестиваль "Зорепад", який мав статус міжнародного, то виникли деякі проблеми. Насамперед, з базою, не було де поселяти таку кількість дітей, їхніх батьків, керівників колективів і так далі. Тож цього разу ми вирішили обмежитися такою, теж не менш цікавою формою творчого проекту, як регіональний телевізійний конкурс.

- Які ваші враження від виступів маленьких артистів?
- Діти дуже перспективні і талановиті. Видно, що у них вкладено багато праці – насамперед, батьків, викладачів. Дуже добрий результат дає щоденна наполеглива праця над "шліфуванням" юного обдарування. І це одразу видно – діти виходять на сцену добре підготовлені, і в плані вокалу, і в плані хореографії, і ведуть себе перед публікою абсолютно природно, як дорослі артисти, не губляться. А працездатність у них просто фантастична!

- Ваші побажання юним "зірочкам"?
- Знаєте, у нас є дуже багато талановитих дітей, які ще себе покажуть не тільки на регіональному чи всеукраїнському рівні, але й за межами України. Принаймні, я хочу щиро їм цього побажати: щоб наші діти завойовували все вищі і вищі сцени.

Ну, а на завершення розкажу про виконавців, які набрали найбільшу кількість голосів і були нагороджені дипломами лауреатів і дипломантів телеконкурсу "Я – зірка". До трійки лауреатів увійшли маленькі співачки - коломиянки з уже виразним творчим обличчям Улянка Струк, Юліана Василовська, Юля Петлюх. Лауреатами визнано й хореографічний колектив нашого міста "Грація", яким керує Уляна Почемсана. Усім дітям, які брали участь у телеконкурсі, вручено дипломи. А ще концерт став справжнім святом для глядачів, які довго не відпускали зі сцени таких маленьких, але таких обдарованих артистів.









Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі