друкувати


Україна не повинна обирати між Заходом і Росією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-25 10:50:59
Україна може мати сталі продуктивні відносини як із Заходом, так і з Росією, і не повинна обирати між ними. Про це заявив у статті для "Дзеркала тижня" посол США в Україні Вільям Тейлор, який завершує свою дипломатичну місію в Україні.

"Що стосується зовнішніх відносин і питання, чи може Україна мати сталі продуктивні відносини як із Заходом, так і з Росією, відповім: так, може. Україні потрібні позитивні, плідні відносини з усіма її сусідами на основі взаємоповаги", — заявив Вільям Тейлор. "США відкидають тезу, що Україна повинна "вибирати": або Захід, або Росія", — наголосив дипломат. Він також дав позитивну оцінку стану американсько-українських відносин, підкресливши їх важливість для президента Барака Обами та держсекретаря Гілларі Клінтон, повідомляє UKRGAZETA.cz.

"Україна — важливий партнер для Сполучених Штатів", — заявив посол, підтвердивши намір нового керівництва США розвивати двосторонні відносини й надалі: "Нова адміністрація спирається на існуючі проекти та партнерства і розглядає нові галузі співпраці, що їх підказують наші спільні інтереси й цінності".

Обговорити на форумі