друкувати


Ю.Тимошенко руйнує уряд і коаліцію, бо знову зібралася в опозицію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-22 01:52:46
Насправді, сценарій з відставкою Юрія Єханурова є початком відходу Тимошенко в опозицію, зазначає політолог Володимир Цибулько.

За словами експерта, команда нинішньої прем’єра і лідерки БЮТ зрозуміла, що в нинішній ситуації вона не зможе бути реальним кандидатом у президенти – перемогу їй може принести лише старт з повернення в образ "вічної опозиціонерки", повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"Бютівці зрозуміли, що змінити виборче законодавство, щоб обратися у президенти в парламенті вони вже не встигають, тому доведеться іти в поля. А для того, щоб виграти кампанію, особливо в ситуації Тимошенко - "полум’яної революціонерки", можна тільки повернувшись в опозицію", - зауважує Цибулько.

При цьому він відзначає, що Тимошенко прекрасно розуміє, що якби вона власними руками розвалила коаліцію, то вся вина за це, а також за витрати на парламентську кампанію, лягли б на неї. "Тому, її сценарій наступний: вилучаючи міністрів НУНСу, вона створює в середині коаліції, зокрема фракції НУНС, ситуацію внутрішнього розвалу. Розвалює коаліцію. Йде на дострокові вибори і з крісла опозиціонера стає кандидатом у президенти", - пояснює експерт.

Вимоги про відставку саме Юрія Єханурова, Цибулько пояснює тим, що ця кандидатура була обрана прем’єром, оскільки Єхануров є креатурою Президента і в такий спосіб вона прагне показати суспільству слабкість Ющенка. "Тобто, це подвійний удар. В ротаціях Кабміну є кілька поліфонічних завдань, які прагне використати на свою користь Тимошенко", - додає політолог.

Щодо міністра юстиції, то за його словами, лідерка БЮТ "прорахувалася" з цією посадою ще на самому початку, коли вважаючи її неекономічною не надала їй потрібної структурної вартості, через що і мала купу проблем з реєстрацією своїх ініціатив та постанов. Тепер, за його словами, вона спробує компенсувати це за рахунок Євгена Корнійчука.

Обговорити на форумі