друкувати


Не пошануєш Богослова - не буде родина здорова

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-21 10:47:33
Сьогодні християнський світ відзначає день вшанування пам’яті апостола Іоана Богослова. За церковними перданнями він був родичем Ісуса Христа, сином Соломії, доньки Йосифа Обручника. Коли Христос почав проповідувати, Іоан разом зі своїм братом Яковом пішов за Ним і швидко став Його улюбленим учнем.

Він був присутнім при багатьох чудах Спасителя і тримав голову на Його грудях під час Таємної вечері. Не полишав свого Учителя і під час страшних хресних мук. Це він разом з Пресвятою Марією стояли під хрестом у час смерті Ісуса. Саме Іоану Христос доручив опікуватися Своєю Матір’ю. відтепер він став Її сином. Іоан оберігав Марію аж до Її Успіня, а помі зі своїм учнем Прохором пішов проповідувати в Малу Азію. Зупинився в містечку Ефес.

Натхнені проповіді Іоана не давали спокою язичникам. Апостола Христового схопили та привезли до Риму. Там за наказом імператора Домітіана його мучили, але на нього ані отрута, ані кипляча смола не діяли. Отож переляканий можновладець вирішив, що цей чоловік безсмертний, та відпустив його. Так на відміну від інших апостолів, які загинули мученицькою смертю, Іоан дожив до глибокої старості, написавши Євангеліє, три послання і єдину новозавітню пророчу книгу "Одкровення ".

Він помер у віці 120 років у Ефесі. Коли апостол відчув наближення смерті, то наказав своїм учням викопати могилу, куди згодом увійшов. Учні накидали на нього землі. Аж раптом - тіло його зникло. Кажуть, що то Ісус забрав його на небо, так само як і Свою Матір Марію.

В Україні Іоана Богослова вважають покровителем родини, бо ж це він опікувався Божою Матір’ю. коли у сім’ї раптово виникають суперечки, зрада, діймають хвороби, то моляться улюбленому Христовому учневі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі