друкувати


Івано-Франківськ: Підсумки промисловості за півроку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-20 04:34:33
У переробній промисловості міста у квітні проти попереднього місяця підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск м’ясної та молочної продукції, ріст відбувся у легкій промисловості, зниження у деревообробній галузі.

За підсумками січня-квітня 2009 року перевищено рівень відповідного періоду попереднього року у виробництві круп, маргарину і продуктів аналогічних – на 40-69%, хлібобулочних виробів, майонезу – на 5-7%. Водночас спостерігалось зменшення випуску готових кормів для сільськогосподарських тварин та свійської птиці на 77,1%, сиру плавленого, виробів кондитерських з желе, печива солодкого і вафлів – на 19-29%, борошна – на 8%, інформує Головне управління статистики в області.

Серед продукції легкої промисловості проти січня-квітня 2008 року спостерігається ріст у 2,3 рази.

Протягом цього року спостерігається зниження виробництва з більшості видів продукції з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів та целюлозно–паперового виробництва: паркету дерев’яного щитового, деревини, уздовж розпиляної чи розколотої, вікон, дверей дерев’яних, шпону струганого, виробів дерев’яних будівельних та столярних – на 37,4-80%, товарів шкільних та канцелярських з паперу та картону, конвертів та листівок з паперу та картону, коробок з паперу та картону для зберігання паперового канцелярського приладдя.

Поглибилося відставання від минулорічних обсягів у виробництві стінових будівельних матеріалів, металоконструкцій будівельних збірних, трансформаторів електричних, газомірів, приладів для вимірювання фізичних та хімічних величин, яке за підсумками січня-квітня 2009р. склало 45- 85%.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі