друкувати


В Івано-Франківську засилля торгових майданчиків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-20 01:55:54
В обласному центрі Прикарпаття створять робочу групу з перевірки літніх торгових майданчиків на території міста. Цього року заяви на організацію сезонних майданчиків торгівлі подали 53 підприємці.

Управлінням архітектури і містобудування погоджено схеми розташування літніх торгових майданчиків, які знаходяться поруч підприємств ресторанного господарства. Комісія провела обстеження кожного конкретно місця розташування літнього торгового майданчика та винесла свої пропозиції для обговорення на засіданнях комісії.

На виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 18.11.2008 року № 554 "Про затвердження Положення про порядок організації літньої торгівлі товарами продовольчої та непродовольчої групи на вулицях і площах м. Івано-Франківська" та з метою впорядкування розміщення і утримання літніх торгових майданчиків розпорядженням міського голови від 01.06.2006 року утворено комісію з організації літньої торгівлі.

У комісію входять працівники управління торгівлі, управління архітектури і містобудування, державної податкової інспекції міста, міської санітарно-епідеміологічної станції. Робочою групою проведено обмір площі літніх торгових майданчиків, перевірено наявність паспорту літнього торгового майданчика. Встановлено, що площа 9 літніх торгових майданчиків перевищує розміри відповідно до план-схем розташування.

Із перевірених 41 об’єктів державною податковою інспекцією м. Івано-Франківська в 10 з них виявлено порушення вимог законів і нормативних актів, які регулюють зайняття господарською діяльністю та виявлено 25 неоформлених осіб. Складено 10 актів про проведення контрольного заходу щодо працевлаштування найманих працівників, попереджено суб’єктів господарювання , про укладання належним чином трудових договорів з найманими працівниками в противному випадку 19.05.2009 року акти будуть передані в інспекцію по праці та прокуратуру міста.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі