друкувати


З репом до Європи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-20 10:16:05
У Калуші на площі Героїв відзначали День Європи. Свято поки що для нас нове і незвичне, яке однак обіцяє стати традиційним.

День Європи у Калуші вперше відзначили у 2006 році. Три роки поспіль його організатором виступала Калуська філія Союзу українок. Цьогоріч свято вперше організувала і провела міська рада (управління економічного розвитку міста), Союз українок надав свою підтримку і долучився до проведених у рамках святкування заходів.

Як повідомив начальник відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку Олег Кузів, головною метою проведення Дня Європи є популяризація знань про європейську спільноту, прищеплення, насамперед молоді, усвідомлених євроінтеграційних прагнень тощо. Свято відбувалося, зважаючи на аудиторію, у вільному, розважальному форматі, повідомляють "Дзвони Підгір’я".

У рамках святкування виступали калуські репери і гості з Рожнятова, які виконували соціальний реп українською мовою. Також проводилися конкурси: хто більше знає про Європу та на кращий малюнок на асфальті (єдине обмеження — тематика повинна бути європейською). Переможцям конкурсів вручили подарунки — майки з символікою проекту "Європейська толерантність", які надав учасник проекту — філія Союзу українок. Завершився День Європи у Калуші дискотекою у стилі техно. Кошти на її технічне забезпечення виділила міська влада.

Обговорити на форумі