друкувати


Wprost: Роль Григорія Суркіса у ЄВРО 2012

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-19 03:43:03
"Гнів Суркіса" - це понеділкий тижневик "Wprost" у спортивній рубриці присвятив допис президенту Федерації футболу України. Після біографічних подробиць та успішної діяльності Суркіса в українській футбольній галузі, автор Роман Колтонь переходить до справ Євро 2012:

"Те, чого досягнув у січні 2007 року український олігарх Григорій Суркіс, було неможливим для керівника польського футболу Міхала Лісткєвича, який у ФІФА і в УЄФА присутній вже кільканадцять років. Суркіс, вперше кандидуючи до Виконачого Комітету УЄФА відразу ж, виборов успіх. А через кілька місяців він святкував надання нашим країнам ЄВРО 2012.

"Він має шосте чуття, він знає як діяти. Це людина, з думкою якої рахуються всі" - говорить про свого шефа керівник департаменту Інформаційної політики Федерації футболу України Сергій Васильєв" - читаємо у журналі "Wprost".

"Сьогодні Суркіс сердиться, що поляки хочуть зайняти українську частину пирога, - "Поведінка поляків дуже болить. Адже ми йшли до ЄВРО 2012 під гаслом "Дві країни – одна команда". Я й далі цього дотримуюся. Якби сьогодні зателефонував до мене Мішель Платіні і сказав, що Україна має отримати більше міст, ніж Польща, я б із цим не погодився" - говорив два тижні тому Григорій Суркіс".

Завершується стаття в популярному польському журналі таким висновком:

"Керівник Компанії PL.2012 Марцін Герра дуже влучно зауважив: "Суркіс виконував функцію двигуна у фазі кандидування, він і зараз ангажується усим серцем і мабуть якби не він, на нинішньому етапі УЄФА щодо України, була б більш рішучою", повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі