друкувати


Прикарпаття: У школах не дбають про електробезпеку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-18 01:23:36
В школах Івано-Франківщини знайшли 167 порушень технічного стану мереж електроживлення Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області провели перевірку технічного стану електрощитових та мереж електроживлення у 19 навчальних закладах Прикарпаття.

За результатами перевірок виявлено 167 порушень норм охорони праці. Наприклад, в Сілецькій, Загвіздянській, Ворохтянській, Яблуницькій школах не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок. У Тязівській, Марковецькій, Радчанській, Єзупільській школах та в школі №8 Калуша не призначено відповідальних за стан електрогосподарства, не проведено профілактичного вимірювання опору ізоляції електроустановок та опору контуру заземлення, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

Також встановлено, що в приміщеннях електрощитових Ворохтянської та Вістовської шкіл зберігаються сторонні матеріали. У Верхньо-Струтинській школі електрощитові їдальні не зачинено на замок. За підсумками перевірок призупинено роботу 7 одиниць устаткування, до адміністративної відповідальності притягнуто директорів 14 шкіл.

Обговорити на форумі