друкувати


Щоб Україну краще пізнати, треба туризм… пересувати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-18 12:56:26
В Україні незабаром будуть створені так звані пересувні виставки туристичного потенціалу кожної області.

Про це під час відкриття першої Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю в Тернополі заявив Анатолій Пахля, голова державної служби курортів України. За його словами, наша держава має неймовірно багатий туристичний потенціал та рекреаційні ресурси. Але успіх туристичної сфери буде тоді, коли буде активна промоція.

Щороку в кожній області України проводиться багато різних заходів пов’язаних з туризмом та поширенням доброї слави про той чи інших регіон. Цей виставки, фестивалі, концерти, семінари, дні міст, туристично-промоційні тури журналістів і т ін. Та, на жаль, часто буває, що на Сході України зовсім не знають, що робиться на Заході і навпаки. Люди не знають про пам’ятки та туристичні об’єкти регіонів віддалених від місцевості, де вони проживають.

Щоправда, як каже перший заступник Голови Державної служби туризму і курортів Ольга Соколова, у відомому в Україні музеєм під відкритим небом у Пирогово біля Києва щороку проводиться велика туристична виставка "Українське село запрошує". Туди приїжджають туроператори, мистецькі колективи, майстри народної творчості та пропагують ту чи іншу область України. Але відтепер для промоції будуть зроблені ще й пересувні виставки які відбуватимуться щоразу в іншій області. Так само буде й пересувний День туризму, який цього року прийматиме Севастополь.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал з Тернополя
Обговорити на форумі