друкувати


Преможцем "Євробачення-2009" став представник Норвегії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-18 11:32:27
Представник Норвегії, що народився в Білорусі, Олександр Рибак (Alexander Rybak) став переможцем музичного конкурсу "Євробачення-2009". Українська співачка Світлана Лобода посіла 12-е місце.

Друге місце отримала співачка Хадісе (Туреччина), третя позиція належить Айсель та Арашу, які представляли Азербайджан.

Успішний виступ Олександра Рибака з власною піснею "Fairytail" визначає Осло як гордого наступника, що прийматиме "Євробачення-2010".

Фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2009", ведучими якого були шоумен Іван Ургант та співачка Алсу, відбувся в суботу в Москві, в спортивному комплексі "Олімпійський".

Конкурс було відкрито міні-виставою канадського Cirque du Soleil (Цирк Сонця) і виступом переможця торішнього конкурсу Діми Білана із піснею "Believe".

Конкурсну програму відкрив литовський співак Саша Сон, завершенням стало виконання іспанки Сораї Арнелас.

Загалом у фіналі популярного конкурсу взяли участь 25 виконавців, 20 з яких визначилися після проведення двох півфіналів. Ними стали представники Азербайджану, Хорватії, України, Литви, Албанії, Молдови, Данії, Естонії, Норвегії, Греції, Туреччини, Швеції, Ізраїлю, Португалії, Мальти, Фінляндії, Боснії та Герцеговини, Румунії, Вірменії і Ісландії.

Решта п'ять фіналістів були відомі ще на початку пісенного конкурсу. Це Росія, переможниця торішнього "Євробачення" і організатор нинішнього конкурсу, а також країни "великої четвірки" (країни-засновниці конкурсу): Франція, Німеччина, Великобританія та Іспанія.

Згідно з новими правилами цього року, було використано змінену систему голосування: крім глядачів, свою думку надало журі кожної країни. Голоси тих та інших враховувалися в співвідношенні 1:1.

За багатьма показниками російське "Євробачення" перевершило всі попередні конкурси. Зокрема, всі визнають визначний масштаб та технічні можливості сцени у СК "Олімпійський", а також рівень прийому безпосередніх учасників "Євробачення" та груп їхньої підтримки.

У 2008 році переможцем музичного конкурсу "Євробачення", що відбувся у Бєлграді (Сербія), став російський співак Діма Білан з піснею "Believe", зумовивши роль Росії як країни-господині в 2009 році. Представниця України Ані Лорак, що виконала пісню "Shady Lady", посіла друге місце.

Перемога української виконавиці Руслани в 2004 році забезпечила проведення наступного конкурсу в Україні. У 2005 році музичне змагання відбулося в Києві, коли Україну представляла група "Гринджоли".

Перший конкурс "Євробачення" відбувся в м. Лугано (Швейцарія). У ньому брали участь сім країн з двома піснями/виконавцями. Ліс Ейша з Швейцарії переміг з піснею "Refrain", обійшовши бельгійську композицію "The Drowned Men of the River Seine", повідомляє Інтерфакс Україна.

Обговорити на форумі