друкувати


Затяті коломийські туристи не зважають на кризу!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-16 10:32:17
Літо починається і люди потрохи знімають з себе теплий одяг, та хочуть якісно відпочити від сірої буденності. "Де?" і "Скільки?" - такі питання хвилюють журналістів Коломия ВЕБ Порталу. За детальними роз’ясненнями звернулися до спеціаліста в туристичній галузі Петра Кондрука.

Зросла кількість туристів, які подорожують в екскурсійні тури до Європи, зокрема до Чехії, Польщі. Середня вартість путівки орієнтовно 100-150 євро на 7 днів. У зв’язку з грошовими негараздами в країні туристи, які минулого року ні в чому собі не відмовляли і обирали п’ятизіркові готелі, цього сезону більш скромні у своїх уподобаннях. Крім того, за статистикою наведеною спеціалістом коломийського агентства "Мандарин Турс", тривалість турів також скоротилася. Якщо того року були тури по 10-14 днів, то на сьогоднішній день коломияни найчастіше дозволяють собі путівки на 7 днів. Потік туристів трохи скоротився, але незначно (десь на 20-30%). Просто турист, який навчився відпочивати та подорожувати, не може відмовити собі у такому задоволенні.

На думку, директора туристичного агентства Петра Кондрука, такий вибір мешканців Коломиї в першу чергу пов’язаний зі стрибком долара, хоча ціна в порівнянні з минулим роком впала (травень 2008р. – 450-600$ до Туреччини, травень 2009р. – 350-450$ відповідно).

- З початком літа планується збільшення кількості бажаючих відвідати Болгарію, - відмітив пан Петро. – Оскільки вона є найдешевшою. Це якщо турист хоче відпочити на березі моря та немає особливих потреб у харчуванні. Вартість десятиденної путівки до Болгарії становить 250-310 євро. Саме ця країна по своїй доступності, за дослідженнями британських дослідників, обійшла такі популярні напрямки, як Єгипет, Південна Африка та Таїланд. Також дешевим напрямком може стати і країни Європи, зокрема Португалія та Іспанія. Там працівники туристичної інфраструктури роблять все можливе для забезпечення більш дешевого, але не менш комфортного, відпочинку.

По відношенню ціна/якість гілку першості все ще впевнено утримує Туреччина, тому що вона завжди переважає своєю системою харчування, екскурсійною програмою та доступністю цін. Зараз можна відпочити протягом десяти днів в цій безперечно різнобарвній країні всього за 350-450$.

Якщо ж говорити про активного туриста, який любить відпочинок екскурсійного характеру, то "Мандарин Турс" має цікаві пропозиції. Це – короткі 7-денні тури до Чехії, Німеччини, Угорщини, а також до Австрії. Або ж комбіновані тури, які водночас включають в себе відвідання відразу кількох країн. Ціни на такі тури не є високими, починаючи від 115 і до 200 євро з однієї людини.

Агентство "Мандарин Турс" на ринку туристичних послуг вже більше одного року і має вже свої напрацювання та здобутки. Є велика база постійних клієнтів, є нові ціни і є дуже багато нових контрактів із закордонними готелями, зокрема в Туреччині пропонується близько 10 000 тис. готелів на будь-який смак. Також достатня база готелів і в Болгарії, Чорногорії, Хорватії. Тури пропонуються у 80 країн світу. З такою кількістю пропозицій можна впевнено говорити, що тут знайдуть підхід до найвибагливішого клієнта.

Петро Кондрук запевнив, що туристичне агентство намагається пропонувати і продавати ті тури, і ті готелі, які бачили на власні очі, а десь 75% готелів по всьому світу та багато екскурсійних турів. Консультанти можуть розповісти про цікавинки тієї чи іншої прогулянки. Адже власний досвід у цій справі багато вартує!

На даний момент від туристичного агентства "Мандарин Турс" є багато відпочиваючих у Туреччині, оскільки сезон вже відкрився з 20 квітня. Популярно стало у весільну подорож обирати путівку саме до цієї країни. Молодята завжди дуже задоволені, так як турки дуже стараються, якісно обслуговують, влаштовують сюрпризи та приносять фрукти в номер. Такий "медовий місяць" на 10 днів для пари буде коштувати від 800$ до 1100$.

Які б проблеми на українців не чатували, вони все рівно прагнуть пізнати щось нове, відкрити для себе інший світ та отримати нові яскраві враження. Такий досвід допоможе нам піднятися на якісно новий рівень та по праву називати себе європейцями.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі