друкувати


Ю.Тимошенко: На подолання наслідків повені треба ще 3,5 мільярда гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-16 10:01:16
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що на подолання наслідків липневої повені в шести областях західної України знадобиться ще 3,5 мільярда гривень. Про це голова уряду заявила вчорапід час наради з питань ліквідації наслідків стихії.

"Безперечно, в умовах кризи такі гроші просто так не лежать, які можна просто так взяти і віддати далі на відновлення інфраструктури. Найнеприємніше те, що першочергового відновлення вимагають об’єкти на суму 1,5 мільярда гривень", – сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами, існує необхідність погашення заборгованості за вже проведені роботи, зокрема 119 мільйонів – в Івано-Франківській області та 2,6 мільйона – в Тернопільській області.

Прем’єр також повідомила, що одразу після повені уряд затвердив програму протипаводкового захисту, реалізація якого має дати змогу запобігти таким стихійним явищам у майбутньому. "У 2009 році нам необхідно майже 416 мільйонів гривень для того, щоб профінансувати першочергові протипаводкові заходи", – відзначила голова уряду.

23-28 липня 2008 року Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька і Вінницька області постраждали від паводка. Тоді Кабінет Міністрів оцінював збитки від паводка в 3-4 мільярди гривень, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі