друкувати


Пережила Пелагея всіх своїх дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-15 03:08:27
Стоп’ятилітній ювілей цими днями відзначила жителька Тисмениці Пелагея Михайлівна Герман.

На сьогодні вона є найстаршою жінкою в районі, а можливо й на Прикарпатті. Із цією солідною датою ювілярку привітали голова районної державної адміністрації Іванна Кучер, голова районної ради Микола Нагорний, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Мирослав Лутчин. Гості вручили квіти та матеріальну допомогу. Вшанував ювілярку і Президент України Віктор Ющенко. Від Глави держави для Пелагеї Герман передано вітальну адресу. Ще 1000 гривень отримає жінка від обласної державної адміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

Пелагея Герман охоче приймала гостей, дякувала за квіти, подарунки, розповідала про непрості життєві стежки, показувала світлини. Народилася вона у 1904 році. Життєвий шлях був непростим. Пережила жінка 10-річне виселення до Сибіру, голод, важкі повоєнні роки, каторжну працю. У Сибір її виселили із чоловіком та найстаршим сином, де на них чекала виснажлива праця і поневіряння. Вдома залишилися троє малих дітей, яких взяли на виховання родичі.

Але усі перипетії долі жінка витримала і, зрештою, повернулася до України, хоча і не одразу до родинного гнізда. Спочатку жила у Миколаївській області. А вже згодом переселилася у рідний район. Втім, до села Вільшаниця, в якому народилася, не пустили, довелося придбати будинок у Тисмениці.

Долаючи життєві труднощі, жінка гідно прожила своє життя, і Бог дарував їй довголіття. Нині Пелагея Герман проживає із внучкою Надією. На жаль, не дожили до цього часу її чоловік та четверо дітей. Але приносять радість 4 онуків, 5 правнуків та 3 праправнуки. Саме родину жінка вважає своїм найбільшим багатством. Незважаючи на поважний вік, жінка майже не хворіє, продовжує працювати та любить бути постійно у русі. Вона називає себе оптимісткою та усім бажає дожити до її років.

Обговорити на форумі