друкувати


Усе найкраще в спорті - дітям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-15 02:03:51
Вчора на засіданні колегії Івано-Франківської ОДА з питань розвитку фізичної культури, спорту та олімпійського руху прибув Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослав Дубчак.

Після переліку заступником голови ОДА Василем Гладієм усіх досягнень спорту за минулий рік, дійшли до справ більш конкретних. Так пан Дубчак зазначив, що дбати про спорт на Прикарпатті доведеться своїми силами. Одностайно вирішили, що треба оновлювати та будувати спортивні школи, басейни та розвивати спортивну роботу. Але за які кошти усе це робити ніхто не знає і порадити не може.

Голова ОДА Микола Палійчук справедливо говорив про те, що від профільного міністерства та НОК потрібно і фінансування для виплати зарплат спортсменам і тренерам та для утримання й реконструкції спортивних об'єктів області. Зрештою кошти таки відшукають, хоча би й з обласного бюджету. Окрім того важливим є наміри про викуп та передачу в державну власність спортивного комплексу "Олімп", що в Івано-Франківську. Керівник області зазначив, що таким чином влада надасть можливість широкого доступу в основному дітей та молоді до сучасного залу та басейну.

Хоча Президент НОК захоплений красою Карпат і радить тут розвивати зимові види спорту, із забезпеченням відповідних баз неабияка проблема. Так велике занепокоєння викликає аварійність трамплінів Ворохтянської навчально-спортивної бази "Авангард". Зараз вони просто небезпечні для життя. Отож вирішено, що обласна влада знову ж таки профінансує їх ремонт, проте не дозволить віддати їх у приватну власність. До речі, горе-бізнесмени, які хочуть викупити базу, навіть і не думають про її оновлення, а хочуть все зруйнувати та побудувати на цьому місці готелі.

На жаль, проблем зі спортивним життям області таки й багато. На колегії, де були присутні високопоставлені гості, ніхто навіть не зачепив проблему нещодавно збудованого льодового палацу в Калуші, який не може самостійно вижити і заплатити за комунальні послуги. До речі, нещодавно там була загроза розтоплення льоду. Невирішеною залишилася й проблема відкритого плавального басейну у Косові, який вже багато років зачинений.

Перебування Бубки та Дубчака на Прикарпатті продовжується. Сьогодні у Яремне розпочинається всеукраїнський семінар-нарада представників НОК та Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі