друкувати


На подолання лише першої стадії корупції піде не менше трьох років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-14 05:35:47
Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк прочитав лекцію у Кембриджському університеті. Тема лекції: "Україна: від непередбачуваного сусіда до надійного партнера" (Ukraine: From Unpredictable Neighbour to Reliable Partner).

Учасників заходу цікавили питання щодо зовнішньої та внутрішньої політики України, євроатлантичної інтеграції, а також корупції. Щодо останнього, Арсеній Яценюк наголосив: "Перемогти корупцію можна лише через юридичні реформи. Але треба усвідомлювати – цього не зробити за день, тиждень, місяць". На думку лідера "ФРОНТУ ЗМІН" на подолання лише "першої стадії" корупції піде не менше трьох років, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Також Арсеній Яценюк переконаний, що однією з складових боротьби з корупцією має стати відділення влади від бізнесу та зменшення олігархічного впливу в парламенті. "Бізнес має займатися бізнесом. Для усіх учасників ринку треба створити рівні та конкурентні умови існування. В цей час політики мають займатися виключно політикою і нести відповідальність за свої дії", - заявив Арсеній Яценюк.

Щодо зовнішньої політики, лідер "ФРОНТУ ЗМІН" наголосив, що Україна прагне мати прагматичні стосунки з усіма країнами, в тому числі з ЄС і Росією.

На зустріч з лідером "ФРОНТУ ЗМІН" прийшло більше 120 студентів та викладачів не тільки з Кембриджу, а із інших університетів Великої Британії. Лекція проходила у форматі дискусії, і усі охочі мали можливість поставити свої питання Арсенію Яценюку.

Обговорити на форумі