друкувати


Втрата роботи серйозно шкодить здоров'ю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-13 05:04:09
В умовах зростаючого безробіття важливо зберегти робоче місце не лише з міркувань безпеки фінансового положення: дослідники встановили, що втрата роботи може серйозно погіршити здоров'я. Навіть в умовах, коли можна швидко знайти нову роботу, існує підвищений ризик розвитку нових медичних проблем, включаючи гіпертонію, сердечні порушення, діабет, інфаркт та інсульт, повідомляють фахівці Гарвардської школи суспільної охорони здоров'я (США).

Раніше було помічено, що вірогідність зниження посади або звільнення збільшує погане самопочуття на 40%. Тепер експерти зробили висновок, що для здорових людей звільнення може означати розвиток хронічних діагнозів в майбутньому, повідомляє Освітній портал.

Огляд проводився серед керівників і фахівців у сфері продажу, діловодства та обслуговування. Дослідження показало, що якщо людина була звільнена не через особисті причини, а через зовнішні обставини, такі як банкротство або скорочення штату, ризик погіршення здоров'я зростав на 54%. При цьому найгірше починають себе почувати люди, які раніше не мали явних хвороб - їх самопочуття погіршується на 83%.

За словами медиків, звільнення має довгострокові негативні наслідки, оскільки нова зайнятість не захищає від стабільно високого ризику нового стресу і розвитку хронічних хвороб.

Обговорити на форумі