друкувати


Коломийські школярі дружать із солдатами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-13 02:05:51
Давно зав’язалась цікава і повчальна дружба між коломийськими школярами і воїнами Коломийського гарнізону, якому сприяє міський військовий комісаріат.

До зустрічей, які відбуваються у теплій обстановці, залучають і ветеранів, які радо діляться із підростаючим поколінням своїм цікавим життєвим досвідом. Про одну з таких зустрічей, яка відбулась напередодні Дня перемоги, розповідає ветеран Збройних Сил Микола Солоненко:

- Коломийських школярів і гімназистів гостинно зустрічали у військових частинах за місцем їх дислокації. Командири – підполковники Роман Басараб і Микола Козачук наголосили на тому, що День Перемоги – це важлива ланка у ланцюгу між минулим і сьогоденням, без якої неможливо оцінити справжню вартість мирного неба над головою. Діти познайомились із елементами бойової підготовки, побутом, технікою та озброєнням, взаємостосунками у військовому колективі. Почули відповіді на запитання щодо вступу до вищих навчальних закладів і служби за контрактом.

Хлопчакам цікаво було дізнатись про древню і славну історію Збройних сил України, яка сягає своїм корінням дохристиянської доби, Київської Русі, козацтва, січового лицарства.

Після урочистостей та екскурсії по військовій частині школярі показали військовикам гарний концерт, який став для них справжньою естетичною насолодою.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі