друкувати


Ікони, в'язані спицями, можна побачити у Яремче

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-12 11:37:07
У музеї Етнографії та екології Карпатського краю відкрилася виставка в'язаних ікон майстрині Надії Соломко. Унікальна виставка триватиме місяць. Це вже не перша виставка майстрині. До цього її роботи виставлялися у Івано-Франківську, Львові, Кам'янці-Подільському.

— В’язати картини значно важче, ніж вишивати — готових і розписаних під хрестик малюнків нема, — казала Надія в інтерв'ю журналістам. — Спочатку розраховую на петлі. Один хрестик — одна петля. Нещодавно почала портрет Івана Франка шириною 235 петель. Потім розписую кольори, підбираю нитки. Беру штучні — аби міль не точила. Для краси та міцності додаю різнокольоровий люрекс. Портрети в’яжу зазвичай спицями три з половиною, використовую лицевий візерунок. "Двійкою" плету невеликі ікони. Щоб не спотворювати обличчя святих на однотонному полотні, контури вишиваю нитками. Ось, гляньте, — показує в’язаний образ "Плащаниця". — Контури Ісуса вишиті чорними нитками. Чотири місяці в’язала, повідомляє Яремче.org.

Нагадаємо адресу музею, де проходить виставка: місто Яремче, вул.Свободи, 269. Музей працює з 10 до 18 години, без вихідних.

Обговорити на форумі