друкувати


Івано-Франківськ: Смажений кабанчик, курочка у шапці, пісня в подарунок (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-11 12:40:36
Після завершення свята ковалів в Івано-Франківську одразу розпочалося ще одне вшанування людей різноманітних робітничих професій.

Щоправда справжніми майстрами вони стануть у майбутньому. Зараз це тільки учні професійно-технічних навчальних закладів Прикарпаття. Та, за словами майстрів і педагогів, коли юнак чи юнка мають Божий дар до якогось фаху, то вже після кількох місяців навчання вони починають показувати справжнісінькі дива.

На площі біля ратуші було представлено різні страви приготовлені майбутніми метрами кулінарного мистецтва, добротні меблі, прилади для будівництва та сільського господарству, домашні закрутки, вулики, презентували свою майстерність майбутні туроператори, офіціанти, кравці, модельєри, перукарі. Очі розбігалися від праці й фаховості юних. Учні, вчителі та керівники усіляко рекламували свої заклади, де навчають різних фахівців.

До деяких стендів ще й музики закликами, бо, наприклад, в Бурштинському енергетичному коледжі вміють вчитись, працювати й веселитися. Чимало учні коледжів, технікумів, училищ показували свої артистичні здібності на сцені, подарувавши івано-франківцям та гостям міста чудовий концерт. А до стендів ще довго підходили цьогорічні випускники, запитували про умови вступу, адже робітничі професії, навіть незважаючи на кризу, тепер в моді й у ціні. Добрі робочі руки всюди знадобляться.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі