друкувати


Україна відсвяткувала День матері

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-11 10:05:17
У другу неділю травня в Україні та світі відзначають День матері. На відміну від 8-го Березня, вітають не всіх жінок, а лише матерів та тих, хто невдовзі готується ними стати. Президент, прем'єр та спікер парламенту привітали усіх українських матерів з "найпрекраснішим святом".

В Україні в офіційному реєстрі свято мами лише 10 років, тож популярності йому бракує. Серед українців святкування Дня матері стало популярним в 1920-ті роки в американській діаспорі, а потім поширилося і на Західну Україну.

В неділю, 10 травня, всі українські керівники привітали жінок з цим святом.

Президент Віктор Ющенко назвав цей день "найпрекраснішим святом" і зазначив, що вклоняється "українським жінкам, які працюють у чужих краях, щоб забезпечити майбутнє своїх синів і дочок".

Спікер парламенту Володимир Литвин наголосив на тому, що це свято "не обмежене й не регламентоване жодними часовими і просторовими поясами, не визнає жодних кордонів і не залежить від соціальних, вікових чи національних обставин".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в своєму вітанні назвала День матері "дуже світлим та красивим святом" і підкреслила, що у цілому світі немає "святішої і кращої "професії", ніж материнство" , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі