друкувати


Рівноправне партнерство між політичною силою та індивідуальною ініціативою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-09 06:12:13
Змальовуючи загальну соціально-політичну картину в Україні та в Івано-Франківській області зокрема, досить важко віднайти паростки позитивних змін, які були б очевидними не для політичної знаті, а для звичайного громадянина України. Й най прикрішим є не той епізод, що розкручені політичні бренди десятиліттями не виконують жодних передвиборчих обіцянок. По-справжньому гірко від того, що на цьому тлі зневіри й глибокого розчарування сотні ініціативних та дійсно прагматичних людей залишились осторонь соціально-політичних процесів. А їх величезний творчий потенціал та неоціненний досвід колективної роботи на суспільний результат починає вкриватись пилюкою соціальної інертності та політичної байдужості. І тим не менше.

Жодна боротьба не можлива без помилок й втрат, без розчарувань й падінь. Але аксіому про те, що вигравати може тільки той, хто вміє програвати, ще ніхто не скасовував. Тому всі ці роки нескінченних баталій й важких втрат – це далеко не привід опустити руки. В першу чергу - це величезна наука й неоціненний досвід, аби абсолютно ясно й без жодних вагань зробити єдиний висновок: чи ми менш освічені, чи менш ініціативні? Годі никати політичними смітниками та зазирати в пусті бляшанки від "політичного" пива, розлитого не нами. Час готувати за власними рецептами й з власних продуктів. Бо тоді - як не ми, то хто?

27 березня 2009 року, з отриманням реєстраційного свідоцтва Міністерства юстиції України, в нашій державі народилася нова партія "Українська платформа", головою якої було обрано народного депутата України Павла Жебрівського.

Де-юре "Українська платформа", передбачає членство в ній кожного громадянина України. Але де-факто – це рівноправне партнерство між політичною силою та індивідуальною ініціативою, активною громадською діяльністю, передовою науковою думкою, культурними надбаннями, які генеруються в середовищі обдарованих людей нашої держави.

Тому, в першу чергу, "Українська платформа" це:
- лібералізація економіки;
- розбудова громадянського суспільства на засадах безпосереднього впливу громадян на владу та її політику;
- сповідування національної філософії розвитку України, як повноцінного суб’єкта світової спільноти.

Основними ж напрямками роботи партії є:
- гуманітарний – реалізація вже започаткованих проектів "Маленький українець", фестивалі "Зорецвіт" та "Купальські роси", проект "Інтелектуальне кіно"; а також підтримка в реалізації всіх суспільно-корисних проектів;

- орієнтація на участь у місцевих виборах. Проведення спеціалізованого навчання та кваліфікаційних тренінгів з основ адміністративного управління в доборі кандидатів на посади міських, сільських голів та депутатів всіх рівнів;

- створення на постійній основі регіональних юридичних, економічних консультативних центрів з метою захисту законних інтересів членів партії.

Саме ці ідеологічні засади "Української платформи" не дозволили Всеукраїнській асоціації "Моя Україна" залишатися осторонь політичних намірів Павла Жебрівського. На підставі чого "Моя Україна" прийняла рішення долучитися до розбудови Української платформи, як самодостатньої політичної партії.

"Української платформа – Моя Україна" це - реальна та вмотивована робота кожного зокрема та всіх разом.

Джерело: Пресс-центр Всеукраїнської асоціації "Моя Україна"
Обговорити на форумі