друкувати


Фільм, що знімали в Коломиї, з 18 травня на екранах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-09 01:34:45
З 18 травня в ефірі каналу ICTV розпочнеться вирішальна битва радянського розвідника та німецького шпигуна. Місце зустрічі — чотирисерійний воєнний детектив "Третього не дано". Час — 1944 рік.

Від результату цієї дуелі залежить чимало: на переможеного чекає смерть, а винагорода за перемогу — життя. Третього не дано...

Головним секундантом дуелі призначили режисера Сергія Сотніченка, який вирішив зняти фільм не стільки про війну, скільки про психологічний стан у ті часи: "... В основі фільму не військові дії, а психологічна перестрілка двох резидентів. Німці закидають свого Штірліца, ми свого…".

Воєнний Івано-Франківськ вирішили знімати у Львові, Коломиї і поблизу Києва. За словами режисера картини, саме в Коломиї їм вдалося знайти старовинний залізничний вокзал без єдиного електропроводу. Там же відшукали й паровоз. Отже, всі сцени приїзду і від'їзду знімали в Коломиї. А поблизу Києва знімали бої: "У самому Львові ми відпрацювали лише сцени переслідувань і перестрілки. Хотіли організувати декілька вибухів, адже війна ж, але нам не дозволили підривати у центрі міста", — каже постановник, організатор і виконавець трюків, каскадер Володимир Строкань.

На місце фатальної сутички розвідники приїдуть не на простому військовому автомобілі, а на ексклюзивному "Опелі Адміралові" і "БМВ" 1938-39 років. Але перед смертельною битвою головним героям надається слово:

Олександр Ликов:

— У роботі над "Третього не дано" було все зроблено правильно і якісно, тому я і погодився зніматися в цій картині. Я добре почуваюсь усюди, де є матеріал, над яким можна працювати. Кіно – це жанр короткого оповідання, його формат вузький, у нього можна вмістити лише певні, конкретні епізоди. А у військових картинах ці епізоди надзвичайно яскраві й насичені.

Ігор Скляр:

— Бувають роботи лише "для галочки", я прагну такими не займатися. Тому і вибираю сценарії, у яких є зміст, які люди захочуть ще раз переглянути. "Третього не дано" - кіно змістовне і людяне. Мій герой – австрієць, і при цьому резидент нашої розвідки. Якщо сценарій написаний плоско й убого, то я за нього не візьмуся, нехай навіть потрібно буде грати генерала Всесвіту. Але якщо писала обдарована людина, така, як Лев Толстой, Антон Чехов, Федір Достоєвський або сучасні талановиті сценаристи, - тоді мені це буде цікаво.

Всеукраїнська прем'єра 4-серійного воєнного детективу "Третього не дано" на ICTV з 18 травня, з понеділка по четвер, о 21:00, повідомляє ICTV .

Обговорити на форумі