друкувати


Шанс на президентське крісло отримують ті, хто пройшов через пост прем'єр-міністра

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-08 03:42:38
Шанс на президентське крісло в Україні отримують лише ті політики, які пройшли через пост прем'єр-міністра України. Про це заявив другий Президент України Леонід Кучма в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Проаналізуйте всі вибори, і ви побачите, що у нас Президентом стають тільки після посади прем'єр-міністра. Решта проектів безуспішна. Скільки балотувалося голів парламенту, депутатів. Результат нульовий. Україна - не Америка. У нас сенатор не може стати президентом. Хоча все тече, все змінюється", - зазначив Кучма, повідомляє Газета.ua.

Реагуючи на репліку про те, чи не здається в цьому випадку очевидною перемога Тимошенко, Кучма сказав: "Ні, не здається. Адже Янукович теж був прем'єр-міністром".

Відповідаючи на питання, які ризики для Януковича існують і чи не можуть великі спонсори піти від нього до Тимошенко, Кучма заявив: "Проблема не в тому, що Януковича можуть покинути ті або інші спонсори, хоча я так не думаю.

Йому потрібно побоюватися, як би від нього не відвернулися виборці. Януковичу буквально сьогодні треба дати чіткі, ясні, без популізму відповіді на найнагальніші питання. І, зокрема, зажадати від Верховної Ради ухвалення змін у виборчий закон, щоб відкрити списки кандидатів в депутати".

Приходу до влади Тимошенко другий Президент України не боїться. "Чого мені боятися? Я вже своє відбоявся. Я багато раів був в критичних ситуаціях, коли мова йшла буквально про життя і смерть. Знаєте, під час пуску ракет виникали різні ситуації".

Нагадаємо, що екс-спікера Арсенія Яценюка, який також очолює організацію "Фронт змін", називають наступником Президента Ющенка. За останніми опитуваннями його рейтинг росте, тоді як у Тимошенко і Януковича падає.

Обговорити на форумі