друкувати


День, що порохом пропах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 11:59:35
В Івано-Франківську завершуються приготування до Святкування Дня перемоги. Як повідомили Коломия ВЕБ Портал у повідомили у прес-службі Івано-Франківської міської ради, в обласному центрі Прикарпаття відбудуться книжкові виставки, години пам’яті, уроки історичної пам’яті, концерти та творчі вечори у школах за участі народного аматорського хору ветеранів війни "Фронтові друзі".

Концерти розпочали із ЗОШ №3, де здобувають освіту діти багатьох національностей. До них першими завітали учасники хору ветеранів війни і праці "Фронтові друзі" під керівництвом викладача івано-франківського державного музичного училища імені Дениса Січинського Віктора Поліщука. Діти слухали фронтові пісні та поезії у виконанні сивочолих, але бойових душею ветеранів.

До свята впорядкували й міський меморіал воїнам, полеглим у боях Другої світової війни. Там проведено багато опоряджувальних робіт, хоча повну реконструкцію пам’ятного місця планують завершити лише за кілька років. Працівники приватного підприємства "Лабрадорит" та спецкомбінату комунально-побутового обслуговування уже замінили плити з червоного і чорного граніту, які привезли з аж із Житомира. Їх поставлять за спеціальною технологією, що дозволяє захистити плити і написи від впливу погоди. Загалом на День перемоги в Івано-Франківську виділили п’ять тисяч гривень.

В області про святкування подбав голова ОДА Микола Палійчук, який підписав розпорядження про відзначення 9 травня 64-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Отож е 9 травня о 10.30 на Меморіальному кладовищі в обласному центрі, де в святковий день буде виставлено почесну варту, священики різних конфесій відправлять панахиду за загиблими земляками, після якої відбудеться віче пам’яті. О 16.00 в обласній філармонії – святковий концерт до Дня перемоги "Низький уклін Вам ветерани". Також віча пам’яті відбудуться в усіх містах і райцентрах області.

У навчальних закладах Прикарпаття пройдуть тематичні уроки та лекції з історії Великої Вітчизняної війни, екскурсії до музею "Героїв Дніпра", конференції та "круглі столи". В обласному державному архіві діятиме виставка документів Другої світової війни.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі